Family,  Ferie,  Private,  Vaccation

Hjemme fra ferie

3 ugers ferie og 10 dages sygdom er hvad jeg har haft indtilvidere. Og… Af forsikringsmæssige årsager, har jeg ikke blogget fra udlandet. Derfor har jeg prøvet at slappe af og udelukkende bruge tiden på min familie.

På trods af dansk fødsel og opvækst, er det tydeligt at se, at min mand og jeg har udenlandske/libanesiske rødder, hvilket vi selvfølgelig er stolte af. Derfor er det også vigtigt for os, at give vores børn muligheden for at se og opleve Libanon fra alle vinkler.

Hårdt har det været, at rejse med 2 små og en tredje i maven, men altid en oplevelsesrig tur, på godt og ondt. Man lære, oplever og I mit tilfælde får jeg reflekteret over nogle ting. Kort sagt, det er ikke just en daseferie!

Libanon er et meget smukt, moderne og frit land midt i Mellemøsten og alt dens ballade. Selvom nabolandet er i krig og man hører om alt den religions- og menneskeundertrykkelse, kan største delen af libaneserne, på trods af konflikter i ny og næ, godt finde ud af at leve sammen side om side, hvad end de er kristne, muslimer, druser, homoseksuelle eller noget helt syttende. Libanesere er frie, som de selv siger det, både i tankegang og handlemåde. Selvfølgelig går landet igennem politiske situationer, men folket bliver ikke undertrykt, hvis de ytre sig, demonstrere eller protestere. De klæder sig som de vil, spiser som de vil og mener hvad de vil! Det elsker jeg og det Libanon skal mine børn kende og huske.

Dog kan man ikke undgå at møde de forskellige samfundslag, hvad end man køre igennem de luksuriøse og meget eksklusive kvarterer eller de fattige, ja nærmest slum kvarterer, er det meget tydeligt at se den ekstreme forskel. Det er også helt surealistisk at høre hvad en almindelig/fattig borger tjener og forbruger i forhold til hvad en velstillet rig tjener og har af forbrug. Det lyder nok meget almindeligt, men det er et meget paradoksalt samfund, som vi ikke en gang kan sammenligne os med på nogen måder i Danmark. Sådan er det generelt meget i lande uden et velfærdssamfund.

image

 Men vi nåede at opleve de smukke bjerge, de flotte strande, luksuriøse centre, Beiruts rodede gader, det almindelige hjemmeliv, hoteller, de rare og gæstfrie Libanesere, men også enkelte dumme, der kunne få os op i det røde felt. Vi oplevede et sjældent vejrfænomen, en sandstorm, der kostede en del mennesker livet og en varme jeg endnu ikke har oplevet før i mit liv. Højeste temperatur blev målt til 44 graders varme, der lærte man at sætte stor pris på airconditioning og man savnede virkeligt Danmarks smukke efterår og vinter.

Nu er vi hjemme igen og jeg vil af private årsager, kun dele enkelte billeder med jer af vores tur.

  1. image

Cedertræerne som er Libanons varemærke og symbol.

IMG_4370 kopi

IMG_4318 kopi IMG_4278 kopi IMG_7651 kopi

IMG_7632 kopi

Fra sandstormen.

image
IMG_7619 kopi IMG_7595 kopi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *